به وبلاگ من خوش آمدید
RSS
POWERED BY
LoxBlog.Com
<-PollItems->
|
خودارضايی در كودكان
خودارضائــي يك رفتار خود تحريكي است كه به منظور كسب لذت صورت ميپذيرد. كودكان ممكن است خود را با دست يا شئي ديگري مالش دهند. آنها هنگام انجام اين عمل معمولاً مشغول، برافروخته و مبهوت به نظر مي رسند. ممكن است يك كودك اين عمل را چندين بار در روز يا فقط يك بار در هفته انجام دهد. خودارضايي به طور شايع زماني رخ ميدهد كه كودك خوابآلود، خسته و تحت فشار است يا مشغول ديدن تلويزيون ميباشد.
علـــــل:
بروز خودارضايي به صورت گهگاه رفتاري طبيعي در بسياري از نوپايان و كودكان پيشدبستاني است. قريب به يك سوم كودكان در اين محدوده سني وقتي مشغول كاوش درباره اندام خويش هستند پديده خودارضايي را كشف ميكنند و اغلب اين عمل را ادامه ميدهند چون احساس خوبي نسبت به آن پيدا ميكنند. برخي از كودكان به كرات خود را ارضا ميكنند چرا كه از چيزي ناراحت هستند، مثل وقتي كه پستانك از آنها گرفته شده است. برخي ديگر در واكنش به تنبيه يا فشار براي متوقف كردن كامل خودارضايي، آن را ادامه ميدهند. خودارضايي هيچ دليل پزشكي مشخصي ندارد. تحريك نواحي تناسلي (مثلاً در اثر عفونت) منجر به درد يا خارش ميشود، نه خودارضايي.
سيــــر قابـــــــل انتظــــار:
وقتي كودك شما به پديده خودارضايي پي ميبرد، به ندرت آن را به صورت كامل كنار ميگذارد و ممكن است هر زمان ناراحتي يا منازعهاي در منزل رخ دهد به آن روي آورد. تا سن 5 يا 6 سالگي،اكثر كودكان برخي ملاحظات را درنظر ميگيرند و ممكن است فقط در خلوت خود به آن اقدام نمايند. در زمان بلوغ در پاسخ به جهش ناگهاني هورمونها و سائقهاي جنسي خودارضايي به شكل پديدهاي عمومي در ميآيد.
ســــــوء تعبيـــــرهاي رايــــــــج:
خودارضائــي به هيچ نوع آسيب يا صدمه جسمي منجر نميگردد. اين پديده غيرطبيعي يا شديد محسوب نميشود مگر آنكه به شكل ارادي و پس از 5 يا 6 سالگي در ملاء عام انجام شود. به خاطــر داشته باشيد خودارضايي بدين معنـــي نيست كه كودك شما انحراف جنســي دارد، بيمبالات است يا ميل جنسي در او بيش از حد افزايش يافته است. فقط در مواردي كه بزرگسالان در پاسخ به خودارضايي يك كودك واكنش شديد نشان دهند و آن را پديدهاي كثيف يا پليد معرفـــي نمايند، ممكن است كودك از نظر هيجاني لطمه ببيند و مثلاً دچار احساس گناه شود.
نكاتــــــي را دربـــاره خودارضايـــــــــي كـــــــــودكان مــــــــرور كنيــم:
1- اهداف و نگرش واقعي داشته باشيد، خاتمه بخشيدن به خودارضايي غيرممكن است. اين واقعيت را بپذيريد كه كودك شما اين عمل را فرا گرفته است.
2- خودارضايــي را در هنگام چـــرت زدن و خوابيدن ناديده بگيريد. در چنين زمانهايي كــودك خود را تنها بگذاريد. كـــودك را از دمــر خوابيدن منـع نكنيد و اگــر دستانش ميان پاهايش است از او پـــرس و جو نكنيد.
3- در ساير وضعيتها توجه كودك خود را به امر ديگري منعطف سازيد يا در مورد او انضباط مقرر را انجام دهيد. ابتدا سعي كنيد حواس او را به يك وسيله بازي يا فعاليت ديگر معطوف نماييد.
4- اين روش را با پرستار يا مربي مهد كودكتان در ميان بگذاريد. از مراقب يا مربي كودكتان بخواهيد مانند شما ابتدا سعي كنند حواس كودك را پرت نمايند. اگر اين مسئله كارساز نبود، آنها بايد با گفتن توصيههايي مانند تو بايد الان به ما ملحق شوي،توجه او را به خودشان جلب نمايند. خودارضايي در مهد فقط در زمان خواب قابل چشمپوشي ميباشد.
5- تماس فيزيكي خود را با كودكان افزايش دهيد. برخي كودكان وقتي در طول روز بيشتر در آغوش گرفته ميشوند و مورد نوازش قرار ميگيرند كمتر دست به خودارضايي ميزنند. سعي كنيد مطمئن شويد كودكتان حداقل يك ساعت از زمان اختصاصي براي بودن با شما و دريافت عواطف به شكل تماس جسمي برخوردار ميباشد.
6- اشتباهات شايع. شايعترين اشتباهي كه والدين انجام ميدهند سعي در خاتمه بخشيدن كامل به خودارضايي است. اين امر منجر به جنگ قدرتي ميگردد كه در نهايت والدين بازنده آن خواهند بود. كودكان نبايد به خاطر خودارضايي كتك بخورند، سخنراني بشنوند يا مورد عتاب قرار بگيرند. خودارضايي را با صفاتي مانند بد، كثيف، شيطاني يا گناهآلود ملقب نفرماييد. دستان كودك را نبنديد، هيچ نوع بند و بستي به كار نبريد. تمام اين روشها تنها به مقاومت كودك و احتمالاً به مهار جنسي او در آينده منجر خواهد گشت.
تشویق کودکان برای کنار گذاشتن پستانک
بعضی از کودکان علاقه زیادی به مکیدن پستانک دارند به طوری که دیگر نمی توان این وسیله را از آن ها جدا کرد. در چنین مواقعی خانواده ها برای ترک این عادت کودک خود دچار مشکل می شوند. صرف نظر از دلایل مختلف این امر و عوارض استفاده مداوم از پستانک در این مطلب به نقل از سایت «MSN» به راهکارهایی برای ترک این عادت اشاره شده است.
کودک را به مغازه اسباب بازی فروشی ببرید و به او بگویید اگر تمامی پستانک هایش را به فروشنده بدهد اجازه دارد که هر اسباب بازی که می خواهد انتخاب کند. صندوق دار را نیز در جریان بگذارید.
پستانک را زیر بالش قرار دهید و به او بگویید که فرشته آن را با هدیه ای دیگری جایگزین می کند.
می توانید با او در باغچه چاله ای ایجاد کنید و دور از چشم کودک چند بذر گل نیز همراه پستانک در خاک چال کنید تا او هر روز به بذرها آب دهد و شاهد رویش گل باشد.
پستانک را در داخل عروسک پارچه ای قرار دهید و عروسک را بدوزید تا بداند با وجود دسترسی نداشتن به پستانک، آن وسیله نزدیک اوست.
پس از جمع کردن پستانک ها، چنین وانمود کنید که آن را مثلا به پزشکی که پستانک ها را جمع آوری می کند تحویل داده اید.
در ابتدا، استفاده از پستانک را در خودرو و منزل محدود کنید. سپس به او بگویید که فقط در داخل منزل می تواند پستانک بمکد سپس تنها هنگام ساعت خواب به او اجازه استفاده بدهید و کم کم کاملا آن را حذف کنید.
راهنمای خرید پستانک و شیشه شیر
راهنمای خرید پستانک و شیشه شیر/شیشهای بخریم یا پلاستيکی؟
تهیه شیشه شیر و پستانک و اینکه هنگام خرید آنها چه نکاتی را باید رعایت کرد، یکی از دغدغههای همیشگی تازهمادران است. این روزها شیشههای پلاستیکی تمام بازار را به خود اختصاص داده است؛ چرا که هم قیمت پایینی دارند و هم نمیشکنند و در کل خریدشان مرقون به صرفه است. اما مادران باید بدانند شیشههای شیر شیشهای ایمنتر هستند و اینکه بسیاری از سرشیشهها و پستانکها باعث میشوند در رشد دندانها و فک کودکان اختلال به وجود بیاید.
شیشههای شیر پلاستیکی که از پلاستیکهای بازیافتی تولید میشوند، حاوی مادهای به اسم «بیسفنول A» هستند که میتواند در آینده موجب سرطان پروستات، سرطان سينه و بلوغ زودرس در کودکان شود. محققان معتقد هستند که این ماده میتواند نقش هورمونها را در بدن تقلید کند و آثار مخربی در بدن کودکان و نوزادان در حال رشد باقی بگذارد.
5 توصیه اساسی درباره شیشه شیر
۱) برای اینکه کودک خود را از خطرات «بیسفنول A» ایمن کنید، قید شیشه شیرهای پلاستیکی را بزنید یک شیشه شیر «شیشهای» بگیرید. این بطریها گران بوده و امکان شکستن آنها زیاداست ولی در مقابل از ایمنی بالایی برخوردار هستند. کودک را نباید هنگام خوردن شیر با شیشه شیشهای تنها گذاشت و نباید اجازه داد هنگام شیر خوردن با آن راه برود چون امکان زمین خوردن و شکستن شیشه وجود دارد.
۲) هیچگاه شیشه شیر پلاستیکی را در دستگاه مایکروفر قرار ندهید. این امواج سبب شکستن این مولکول شده و خطرات آنها را بیشتر میکنند.
۳) برای شستن شیشه شیر پلاستیکی از ماشین ظرفشویی استفاده نکنید یا با مواد شوینده قوی نشویید؛ چون باز هم موجب شکستن مولکول «بیسفنول A» میشود و این ماده راحتتر جذب بدن کودک میشود. بهتر است شیشه شیر کودک را به وسیله دست و با مواد شوینده ملایم بشویید.
۴) شرکتهای سازنده شیشه شیر و سایر وسایل پلاستیکی کودکان، روی محصولات خود برچسب «بدون BPA» را نصب کردهاند. این محصولات پلاستیکی فاقد ماده «بیسفنول A» هستند و شما میتوانید این محصولات را خریداری کنید.
۵) شیشه شیر کودک را گرم نکنید. گرم کردن شیشه شیر نوزادان موجب میشود این ماده که استروژنی مصنوعی است، از شیشه جدا شده و در شیر نوزاد حل شود. محققان معتقد هستند که اگر شیشه تا دمای ۸۰ درصد حرارت داده شده یا از مایعات داغ پر شود، ماده فوق از آن جدا شده و وارد محتویات شیشه میشود. این ماده سبب بروز حالت زنانگی در پسرها، بلوغ زودرس دخترها، سرطان سينه و پروستات و برخی از انواع دیابت میشود.
لایه محافظ از شکستن شیشه شیر کارخانههايي جدیدا بطریهای شیشهای خاصی را تولید کردهاند که لایهای سیلیکونی روی شیشه آن را پوشش داده است. این لایه محافظ از شکستن شیشه شیر شیشهای جلوگیری میکند. سیلیکون هم شیشه را عایق گرمایی میکند؛ بنابراین دست کودک هنگام تماس با شیشه شیر نمیسوزد. از طرف دیگر، جنس آن به گونهای است که کودک احساس خوبی از لمس آن و گرفتن آن در دست خواهد داشت.
حتما سر شیشه و پستانک ارتودنسی بخرید توصیه دندانپزشکان، این است که برای کودک خود حتما سر شیشه و پستانک ارتودنسی بخرید. این وسیلهها در اندازههای گوناگون موجود هستند و سر آنها به گونهای است که مکیدن آن باعث آسیب به دندانها و فک کودک نمیشود. پستانکهای ارتودنسی، تاشو و متقارن با توجه به شیوه طبیعی رشد کام، دندانها و لثه ساخته میشود. حتی چنانچه در دهان به حالت واژگون قرار گیرند، این ویژگیها را حفظ میکنند. برخی پستانکهای از سیلیکون تهیه شدهاند. پستانکهای سیلیکونی بدون بو و مزه بوده و بادوامتر از پستانکهاي لاتکس هستند. به منظور رعایت بهداشت، همه پستانکهای با درپوشهای حفاظتکننده ارائه میشوند و از آنجا که منفذدار هستند، قابلیت استریل شدن با بخار را دارند. این پستانکها دارای دسته حلقوی ایمنی و سوراخهای هوا در بدنه هستند تا از تحریک پوست حساس کودک جلوگیری كنند.
سرشیشهای به شکل سینه مادر سرشیشههایی که به شکل سینه مادر هستند، طوری طراحی شدهاند که زمانی کودک آن را میمکد، احساس میکند دارد سینه مادر را میمکد و به همین علت تکامل کام و فک کودک روند طبیعی خود را طی میکند. وقتی در شیشه کودک، این شکل از سرشیشه را قرار میدهید، باید آن را طوری در دهان کودک قرار دهید که سوراخهای آن رو به بالا باشد، در نتیجه در هنگام مکیدن، شیر به سقف دهان کودک بپاشد.
سرشیشههای معمولی با سرشیشههای معمولی همه آشنایی داریم ولی راه مکیدن این سرشیشهها توسط شیرخوار، با مکیدن سینه مادر کاملا فرق میکند. خارج شدن شیر از این نوع سرشیشهها به نیروی مکش نیاز نداشته و بسیار راحتتر از سینه مادر است که این موضوع میتواند باعث ایجاد اختلال در تکامل فک و کام شیرخوار شود. میزان جریان شیر از این نوع سرشیشهها بسته به اندازه سوراخ آنها متفاوت است و بهتر است قبل از هر بار تغذیه با این نوع سرشیشه، سرعت جریان شیر بررسی شود. اگر شیشه رو به پایین گرفته شود. سرعتی در حدود دو تا سه قطره در ثانیه تقریبا مناسب است.
سرشیشههای ضدنفخ زمانی که کودک برای تغذیه از سرشیشههایی که ضد نفخ نیستند استفاده میکند، بعد از چند بار مکیدن مجبور است کمی سر شیشه را شل کند تا هوا از سوراخهای سرشیشه وارد شیشه شود و فشار منفی که در اثر خارج شدن شیر در آن ایجاد شده را جبران کند و در این فاصله خودش هم مقداری هوا بلع میکند. سرشیشههای ضد نفخ طوری طراحی شدهاند که در لبه آنها سوراخهایی وجود دارد که هوا میتواند از آنها عبور کرده و بدون اینکه کودک مجبور باشد سرشیشه را رها کند، فشار منفی داخل شیشه را جبران کند. نتیجه این میشود که کودک میتواند به طور مداوم به مکیدن خود ادامه دهد و هوا وارد معدهاش نشود. عدم ورود هوا هم یعنی نداشتن نفخ به همین جهت به این شکل از سرشیشه، ضد نفخ میگویند.
سرشیشهای با قاعده پهن این شکل از سرشیشه طوری طراحی شده که کاملا شبیه نوک سینه مادر عمل کند. وقتی کودک این نوع سرشیشه را در دهان میگیرد، قاعده پهن آن در مقابل لبها قرار میگیرد و نوک آن مثل نوک سینه مادر در دهان او حرکت میکند. این سرشیشهها اندازههای مختلفی دارند و برای بچههای کوچکتر باید از سرشیشههای با نوک کوچکتر استفاده کرد.
جوشاندن شیشه شیر برای نوزادان
شیر مادر برای رشد نوزادان و شیرخواران، بهترین نوع تغذیه است چون از نظر عاطفی بهترین روابط را بین نوزاد و مادر برقرار می کند. از نظر اقتصادی نیز برای خانواده ارزش دارد در ضمن انواع آنتی کور ها برای پیشگیری عفونت های تنفسی و اختلالات دستگاه گوارش مانند اسهال و استفراغ در شیر مادر وجود دارد.
خوشبختانه بعد از تولد نوزاد ترشح شیر مادر آغاز می شود و چنانچه تغذیه مادر نیز خوب باشد تمام مادران تا ۶ ماهگی جهت رشد و تکامل کودک خود شیر دارند. توصیه این است بعد از تولد نوزاد ۴ تا ۶ ساعت بعد از سینه مادر تغذیه شود. چنانچه نوزاد، نارس یا کم وزن باشد یا مادر به عللی نتواند شیر دهد حتی می توان با قطره چکان نوزاد را تا بهبودی مادر، تغذیه کرد. بعد از تولد چنانچه تغذیه نوزاد با شیشه شیر خشک باشد امکان گرفتن پستان مادر مشکل خواهد بود در ضمن باید توصیه کرد اغلب مادران شیر کافی دارند و نباید به عنوان کمبود شیرمادر شیرخواران را با شیرخشک تغذیه کنند. منحنی پایش رشد کودکان به بهترین نمودار رشد کودک و کافی بودن شیرمادر است. گاهی اوقات تغذیه شیرخوار به علت بیماری هایی که مادر دچار آن است مانند سل ریوی، سرطان پیشرفته و ناراحتی های شدید روانی، آبسه پستان یا جدا بودن مادر به مدت طولانی (به عنوان نمونه در مورد خانم هایی که کارمند هستند) با شیر و شیرخشک خواهد بود.
در این گونه موارد تعیین نوع شیرخشک و رعایت مسایل بهداشتی اهمیت بسیاری دارد. ابتدا توصیه می شود شیشه شیر از نوع پلاستیکی نباشد چون امروزه معتقد هستند انواع پلاستیک در طولانی مدت در اثر تماس با آب یا شیر به علت آلودگی به مواد سمی، ایجاد مسمومیت خواهد کرد در ضمن پلاستیک برای ضدعفونی کردن و جوشاندن مناسب نیست و ترجیحا نوع شیشه ای توصیه می شود.
در آغاز تولد به علت حجم کم شیر باید از بطری شیر کوچک و محتوی کمتر استفاده شود و برای شیرخواران بزرگ تر، شیشه بزرگ انتخاب شود. توصیه این است بعد از هر بار شیر دادن، شیشه تمیز و با آب جوش به مدت ۵ تا ۸ دقیقه جوشانده شود و از پودر و مواد شوینده کمتر استفاده شود چون این مواد ممکن است در شیشه مانده و در طولانی مدت ایجاد مسمومیت کنند. هر بار که شیر تهیه می شود چنانچه مقداری شیر مانده بود توصیه می شود در یخچال نگهداری شود به خصوص در فصل تابستان ۳ تا ۴ ساعت و برای نوبت بعد گرم و استفاده شود.
سرپستانک پلاستیکی نیز جداگانه با آب جوش تمیز شود. سوراخ آن نیز خیلی کوچک یا بزرگ نباشد و مدت زمان تغذیه نیز ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول بکشد. گاهی اوقات شیرخواران آبمیوه با شیشه می خورند. به مادران توصیه می شود آبمیوه را از ۵ ماهگی با قاشق به شیرخوار بدهند و از ۶ ماهگی سوپ، فرنی و پوره میوه را نیز می توان با قاشق به شیرخواران داد چون شیرخواران از ۶ ماهگی به بعد به خوبی تغذیه را با قاشق می توانند بخورند. امید است با تمام مشکلاتی که در تغذیه با شیرخشک وجود دارد مادران با توجه به مزایای شیر مادر شیرخواران خود را با سینه خود تغذیه کنند که کودکان از نظر رشد جسمی و روحی بیمه سلامتی شوند.
زنان شیرده ریحان، زیره و رازیانه مصرف کنند
گیاهانی مانند ریحان، بادام زمینی، ترخون، زیره و رازیانه معطر خاصیت ضد نفخ داشته و با ورود به شیر مادر از دل درد کودک جلوگیری می کنند.
تعدادی از گیاهان با مکانیسم های مختلف و از طریق تحریک غدد تولید شیر باعث افزایش شیر مادران می شوند.
ریحان جزء گیاهان معطر و دارای خاصیت ضد نفخ برای مادر و کودکان است و رازیانه نیز همانند ریحان دارای همان خاصیت به اضافه دارای هورمون های گیاهی است که از طریق تحریک با غدد مترشحه شیر باعث افزایش شیر مادران شیرده می شود.
سیاه دانه نیز با خاصیت ضددرد، ضد سرطان، هضم کننده غذا، کاهش دهنده پرفشاری خون باعث افزایش شیرمادران می شود و مصرف روزانه ۲ گرم سیاه دانه بلامانع است که بهتر است دانه ها له تا اثر آنها بیشتر شود. تاکنون عوارض جانبی از سیاه دانه مشاهده نشده و مصرف آن در دوران بارداری توصیه می شود.
سیب زمینی هم برای مادر مقوی و سالم است و مهم ترین اثر آن ضد درد، ضد میکروب، خواب آور، خلط آور و ادرارآور برای کودک است.
نکات لازم برای شیردهی موفق
نکات لازم برای شیردهی موفق شیر مادر بهترین غذا برای شیرخوار است، به گونهای که با توجه به ترکیبات موجود در آن برای ۶ ماه اول زندگی بهترین تغذیه محسوب میشود و از این نظر با هرگونه ماده غذایی دیگر غیر قابل رقابت است. از سوی دیگر علاوه بر تامین نیازهای غذایی شیرخوار، مواد ایمنی بخش بدن کودک نیز بدین طریق فراهم میشود که خود باعث پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریهای عفونی و آلرژی در کودک خواهد شد. به همین دلیل کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند از هر نظر در مقایسه با سایر کودکان سالمتر هستند. نحوه شستن موهای نوزاد
شستن موهای نوزاد با موهای افراد بزرگسال متفاوت است و معمولا سخت ترین کار حمام کردن کودک به حساب می رود . برای شستن موهای نوزاد می توانید از شامپو بچه یا از همان صابون بچه ای که در شستن بدن کودک به کار می برید، استفاده نمایید. این صابون ها طوری ساخته می شوند که به میزان اسیدیته پوست کودک لطمه ای وارد نمی کنند و به همین دلیل برای شستشوی موها نیز مناسب هستند . . .
در صورتی که قسمتی از سر نوزاد را لایه قهوه ای رنگ ضخیمی که ناشی از ترشح زیاد چربی است، پوشانده است، قبلا از حمام کردن (حدودا یک ساعت قبل)، ابتدا با مقدار کمی روغن زیتون آن قسمت را به آرامی ماساژ دهید و سپس او را حمام کنید. این لایه قهوه ای بیشتر در پوست سر نوزادهای تازه متولد شده دیده می شود.
وقتی کودکتان مدام می گوید نه !
گاهی پیش می آید که کودک قوانینی را که انتظار می رود از آنها تبعیت کند، زیر پا می گذارد، رفتارهای آزاردهنده ای با دیگران دارد، به هر درخواستی می گوید نه و سعی می کند همه چیز را به هم بریزد. این وضعیت در بیشتر کودکان پیش می آید ولی کودک باید با گذشت زمان از این حالت خارج شود. در غیر این صورت یک تنش روانی در او وجود دارد که «اختلال نافرمانی» نامیده می شود.
بیشتر از ۵ درصد کودکان به این اختلال دچار می شوند. البته پسر بچه ها بیشتر از دختر ها مستعد هستند. در برخورد با چنین حالتی والدین نباید از کنترل کودک ناامید شوند و اجازه دهند به شرارت هایش ادامه دهد. در این وضعیت تمام تلاش کودک بر این است که دیگران را آزار داده و عصبانی کند و هیچ ترسی از شروع نزاع و درگیری با دیگران ندارد. درباره دلیل به وجود آمدن این بیماری دو تئوری وجود دارد ولی هنوز روان شناسان نمی توانند با قاطعیت دلیل آن را توضیح دهند. در برخورد با کودکی که به این اختلال دچار است نباید کنترل اعصاب تان را از دست بدهید و از کوره در بروید، چون موجب احساس پیروزی و خوشنودی در او می شود.
باید خیلی صبور باشید و بدون این که خشم تان را نشان دهید با رفتارهای او مقابله کنید. با در نظر گرفتن تنبیه و تشویق های معقول سعی کنید به او بفهمانید سرکشی و اذیت دیگران می تواند باعث آزار خودش شود. مثلا در برابر نافرمانی او با قاطعیت از تفریح ها و لذت هایی که دوست دارد محرومش کنید و با نشان دادن رفتارهای درست به او برای این رفتار ها تشویق در نظر بگیرید. البته اگر این بیماری طولانی شود بهتر است به دکتر مراجعه و حتی به درمان های دارویی روی بیاورید. خیلی از متخصصان ویتامین E و امگا ۳ را در بهبود این بیماری موثر می دانند.
دوستی ماداران و پسران
آیا اولین لحظه آرامی را به یاد میآورید که نوزادتان در آغوشتان آرمیده بود و شما اولین فرصت واقعی را برای تماشای او به دست آوردید و به صورت و بدن کوچکش خیره شدید؟ گاهی مادران مدتی طول میکشد که بپذیرند واقعا یک پسر دارند...
دوستی ماداران و پسران بیشتر زنان میگویند که نوزاد دختر احساس اعتماد به نفس و آرامش بیشتری به آنها میدهد. آنها حس میکنند که به صورت ذاتی میدانند با نوزاد دختر چطور برخورد کنند. اما یک پسر! پس از تولد پسر، بیشتر اوقات میشنویم که مادران با وحشت میگویند که نمی دانند با یک پسر چگونه رفتار کنند!
چگونه از نوزاد پسرمان مراقبت میکنیم تمام نگرشها و عقاید اولیه ما درباره مردان، در مراقبت روزمره ما از پسرانمان منعکس میشود: هر بار که برای کمک به کودکان به سرعت به سراغشان میرویم یا اجازه میدهیم خودشان کار را انجام دهند؛ هر بار که آنها را تشویق میکنیم یا از کاری باز میداریم؛ هر بار که آنها را به گرمی در آغوش میگیریم یا به آنها اخم میکنیم و از آنها دور میشویم.تمام واکنشهای ما ناشی از نگرشهای درونی ما نسبت به داشتن یک نوزاد (و داشتن یک نوزاد پسر) است.
مادرها به یادگیری در مورد جنس مخالف کمک میکنند مادر چیزهای زیادی درباره زندگی و عشق به پسر میآموزد. او به صورت بینظیری میتواند به پسرش کمک کند تا در مقابل جنس مخالف اعتماد به نفس به دست آورد.
ارائه تصویر فردی مناسب برخی از پسرها هنگامی که به سن دبیرستان میرسند ، بهطور ناراحت کنندهای خجول میشوند. ظاهراً آنها از اینکه جنس مذکر هستند، بزرگ و پر از هورمون هستند، خجالت میکشند. مادران میتوانند برای غلبه بر این حس، کمک موثری باشند. برخی مادران از سنین ده سالگی به بعد جملات زیبایی در مورد پسرانشان به کار میبرند. مثلاً وقتی او لباس جدیدش را میپوشد به او میگویند: «پسر، تو واقعاً خوشتیپ هستی.» یا وقتی کاری را در خانه خیلی خوب انجام میدهد به او میگویند: «دختری که با تو ازدواج خواهد کرد، چقدر خوشبخت است.»
تطابق مادری کردن با رشد بچه ها همچنان که پسری از یک نوزاد بیدفاع به یک نوجوان بلند قد تبدیل میشود، سبک تربیتی شما نیز باید با او وفق پیدا کند. در ابتدا شما «رئیس» هستید و نظارت دائمی بر او دارید. در سالهای مدرسه، آموزش میدهید، مراقب هستید و محدودیتها را تعیین میکنید. بعدها به یک مشاور و دوست تبدیل میشوید و این در حالی است که او مسیر خود را پیدا میکند. به مرور مسئولیت و آزادی بیشتری به او بدهید. همه این مسائل به موقعیتشناسی شما بستگی دارد.
سالهای دبستان در سالهای دبستان کمکها و راهنماییهای ملایمی صورت میگیرد. مادران مراقب فعالیتهای پسران هستند که در معرض خطر قرار نگیرند یا رفتار غیرمتعادلی نداشته باشند. مادران برای تماشای تلویزیون یا استفاده از کامپیوتر محدودیتهایی را ایجاد میکنند تا پسرها بیرون بروند و کمی ورزش کنند. پسرتان را تشویق کنید تا دوستانش را به خانه دعوت کند، با آنها مهربان باشد و گفتگو کند. نظراتشان را درباره مدرسه و زندگیشان جویا شوید.
در دبیرستان زندگی با یک پسر دبیرستانی نوعی مبادله منصفانه است: «اگر اینجا به من کمک کنی، تو را با اتومبیل به آنجا خواهیم برد.»، «اگر تو نظافت کنی، من آشپزی میکنم.» پسر احتمالاً در این سن، بیش از پیش از فعالیتهایش و از شما فاصله میگیرد. اما شما رفتار دوستانه خود را ادامه دهید و در دسترس او باشید تا باز هم با هم گفتگو کنید.
شعر کودکانه حیوونای رنگارنگ
حیوونای رنگارنگحیوونا خیلی هستن وحشی واهلی هستن
گاو، بچه اش گوساله بز، بچه اش بزغاله
گوسفند و میش و بره می چرند توی دره
اسب و شتر تو صحرا بار می برند به هرجا
روباه وشیر و پلنگ حیوونای رنگارنگ
تو دشت وکوه و بیشه پیدا می شه همیشه
زمستان مطلب مطالب جالب وآموزنده 22بهمن نوزادی آرام لطیفه های بامزه طنز اصولی برای سرگرم کردن کودک! کودکان را به کتاب خواندن تشویق کنیم! برای اینکه فرزندتان رازخانوادگی را فاش نکند خود ارضایی در کودکان راهنمای خرید پستانک وشیشه شیر جوشاندن شیشه شیر برای نوزادان زنان شیرده ریحان ،زیره ورازیانه مصرف کنند نکات لازم برای شیردهی موفق نحوه شستن موهای نوزاد وقتی کودکتان مدام میگوید نه! دوستی مادران و پسران شعر کودکانه و حیووووونای رنگارنگ |
|