به وبلاگ من خوش آمدید
RSS
POWERED BY
LoxBlog.Com
<-PollItems->
|
چطور متوجه بیماری جنین در رحم مادر شویم؟
آمنیوسنتز آزمایشی است که پزشک با بررسی مایع آمنیوتیک در رحم مادر، اختلالات و بیماریهای جنین را قبل از به دنیا آمدن و در زمان بارداری مشخص می کند.
فواید روغن ماهی برای جنین
دانشمندان معتقدند مادران باردار با خوردن روغن ماهی میتوانند تا حد زیادی مانع ابتلای نوزادانشان به بیماری اگزما شوند. در آزمایشهایی که در این رابطه صورت گرفت، نوزادان مادرانی که در دوران بارداری از قرصهای مکمل امگا 3 و روغن ماهی استفاده کرده بودند یک سوم کمتر به بیماریهای خشکی پوست (از جمله اگزما) دچار شدند.
دانشمندان استرالیایی معتقدند اسیدهای چرب امگا 3 میتواند با افزایش مقاومت بدن نوزاد در رحم مادر، در ماههای اولیه زندگی مانع ابتلایشان به اگزما شود.
در این آزمایش محققان دانشگاه آدلاید با در نظر گرفتن سابقه ابتلای بیش از 700 زن باردار به نیمی از آنها سه بار در روز قرصهای مکمل امگا 3 دادند و این کار از ماه پنجم بارداری تا پایان دوره انجام شد.
در همین زمینه تحقیقاتی درباره میزان تأثیر روغن ماهی بر آسم و تب یونجه در نوزادان در حال انجام است. با این وجود مسئولان بهداشتی استرالیا هشدار دادند مادران باردار باید حداکثر هفتهای چهار وعده ماهی بخورند چون جیوه موجود در ماهی میتواند برای نوزاد مضر باشد.
روغن ماهی و ارتباط آن با هوش کودکان
مطالعات بر روی 9 هزار مادر و کودکهایشان نشان داده است، مادرانی که امگا 3 کمتری دریافت کردهاند، فرزندانشان از ضریب هوشی پایینتری برخوردارند. این مطالعات نشان دادهاند، هماهنگی بین چشمها، دستها و مهارت اجتماعی در این کودکان بهتر بوده است و سرعت عمل بالاتری دارند.
محققان میافزایند، ضریب هوشی این کودکان 6 مرتبه از حالت عادی کمتر است. به علاوه، این کودکان در فعالیتهای اجتماعی خود (مانند دوستیابی) ناتوانتر هستند و با اختلالات رفتاری در بزرگسالی روبهرو خواهند بود.
محققان در رابطه با اثرات مصرف روغن ماهی در دوران بارداری عقیده دارند که دریافت مناسب امگا 3 میتواند از بروز بیماری فشار خون و سایر مشکلات ناشی از آن در میانسالی بکاهد و به این دلیل است که به مادران باردار توصیه میشود حداقل دو بار در هفته از ماهی استفاده کنند
آنها در ادامه میافزایند، 60 درصد از مغز را چربیها تشکیل میدهند که 30 درصد از آن اسیدهای چرب ضروری و اسید چرب امگا 3 است که اغلب از طریق امگا 3 ای که مادر در دوران بارداری مصرف میکند، به نوزاد میرسد. به این دلیل مصرف روغن ماهی به صورت ماهیهایی که روغن بالاتری دارند، در دوران بارداری توصیه میشود.
حتی در مطالعهای دیگر دیده شده است که میتوان با دادن مکمل روغن ماهی به بچههای دبستانی تا حدودی در رفتارهای بد آنها تغییراتی ایجاد کرد. محققان در این مطالعه به این نتیجه دست یافتهاند که کمبود امگا 3 در بچهها و حتی در دانش آموزان بزرگتر 10 تا 16 ساله نیز موجب بروز مشکلات رفتاری میشود که با دریافت روغن ماهی میتوان به میزان قابل توجهی از مشکلات روحی، رفتاری و اجتماعی آنها کاست.
امگا 3، برای همه
اسیدهای چرب امگا 3، که در گوشت ماهی به وفور وجود دارد، سبب افزایش کارایی ذهنی در کودکان و جلوگیری از ابتلای سالمندان به آلزایمر میشود.
جدیدترین تحقیق دانشمندان نشان میدهد، مصرف ماهی همچنین سبب میشود، بیماران قلبی، کمتر به حمله دوباره قلبی دچار شوند.
همچنین با مصرف مستمر ماهی، مرگ ناگهانی ناشی از نارسایی قلبی و عروقی کاهش مییابد. مصرف ماهی کلسترول را کاهش میدهد و خطر لخته شدن و رسوب دهی خون را میکاهد. در صورتی که افراد امکان مصرف مستمر ماهی را ندارند، توصیه میشود از مکملهای امگا 3 که برای افراد بیمار قلبی، هزار میلی گرم در روز است، استفاده کنند که عوارض جانبی نیز ندارد.
بچههای با وزن طبیعی با روغن ماهی
جالب است بدانید که این روغن در دوران بارداری نه تنها بر ضریب هوشی نوزادان اثر دارد، بلکه دارای فواید دیگری نیز هست. به تازگی مطالعات نشان دادهاند، مادرانی که در دوران بارداری از این روغن استفاده کردهاند به احتمال کمتر کودکانی با وزن کم را به دنیا خواهند آورد. از آنجایی که کمبود وزن در بدو تولد با ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت رابطه مستقیمی دارد، از این رو جلوگیری از بروز این بیماریها در حفظ سلامت کودک حتی در بزرگسالی نیز اهمیت بالایی دارد.
به علاوه چون ماهیها سرشار از امگا 3 هستند، داشتن یک بارداری سالم میتواند با مصرف این ماده غذایی میسر شود. از این رو دانشمندان ماهی را به عنوان جزء مهمی از رژیم غذایی انسانها خصوصاً در این دوران به حساب میآورند.
مطالعات بر روی 9 هزار مادر و کودکهایشان نشان داده است، مادرانی که امگا 3 کمتری دریافت کردهاند، فرزندانشان از ضریب هوشی پایینتری برخوردارند
محققان در رابطه با اثرات مصرف روغن ماهی در دوران بارداری عقیده دارند که دریافت مناسب امگا 3 میتواند از بروز بیماری فشار خون و سایر مشکلات ناشی از آن در میانسالی بکاهد و به این دلیل است که به مادران باردار توصیه میشود حداقل دو بار در هفته از ماهی استفاده کنند.
با وجود تمامی فوایدی که روغن ماهی دارد، نباید آن را بی مورد و بدون حساب و کتاب مصرف کرد. گاهی مصرف زیاد این ماده کمبود ویتامینE را به همراه دارد که افراد را با کم خونی مواجه میسازد. گاهی نیز مصرف بیرویه این روغنها موجب بروز خونروی شده که بر اثر ضربه، عمل جراحی و یا اعمال دندانپزشکی آشکار میشود.
پس خودسرانه از روغن ماهی به میزان بالا استفاده نکنید. به علاوه، به یاد داشته باشید که این روغن نیز مانند روغنهای دیگر دارای کالری بالایی است که مصرف بیرویه آن میتواند انرژی مازادی را به بدن رسانده و موجب چاقی شود.
هشدار به مادران شاغل
بسياري از روان شناسان رشد بر سر اين موضوع توافق دارند که «هنگامي که مراقبت از کودک با کيفيت بالايي صورت گيرد، دليلي وجود نخواهد داشت که انتظار رشد نامناسب او را داشته باشيم.» در واقع، شواهدي وجود دارد که مراقبت روزانه با کيفيت بالا، از لحاظ رشد شناختي کودک، مفيدتر از صرفاً مراقبت از او در خانه است. البته هنوز هم لازم است که والدين از نزديک مراقب رفتار کودک خود باشند دوران کودکي، دوران رشد سريع است و به همين جهت است که مراقبت و پشتيباني مناسب از کودک در اين دوران حساس ضرورت دارد.
آنچه در زير آمده است چند نمونه از علايم هشدار دهنده رفتاري در زماني است که کودکتان را به يک جانشين يا پرستار مي سپاريد و بايد مراقب آن ها بود اگر کودک شما نشان هايي از تغيير رفتار ناگهاني از خود نشان داد، زمان آن است که وضعيت فعلي مراقبت از او را مورد بررسي مجد قرار دهيد.
در اين صورت، دانستن اين که چرا کودک شما در اين زمان ها به توجه بيشتر شما نياز دارد، مهم است. برخي اضطراب هاي جدايي، عادي هستند اما يک الگوي مداوم و تکرار شونده ممکن است نشانگر اين باشد که فرزند شما توجه مورد نيازش را از پرستارش دريافت نمي کند. گريه هنگامي که فکر مي کند با پرستار تنها گذاشته مي شود کاملاً طبيعي است چرا که کودک ترجيح مي دهد پيش والدينش بماند. اما داشتن واکنش هيجاني منفي و شديد نسبت به يک فرد، نشانه خطر است. آيا کودک شما هر گاه که از والدين جدا مي شود گريه مي کند يا فقط هنگامي که قرار است نزد اين پرستار خاص برود؟ اگر اين مشکل فقط در مورد پرستار وجود دارد، زمان بررسي مجدد وضعيت مراقبت از کودک تان فرارسيده است.
کودک شما بايد هم با خود شما و هم با پرستارش احساس راحتي کند و افکار، ملاحظات، احساسات و مشکلاتش را به راحتي در ميان بگذارد. اگر کودک تان در برقراري ارتباط با پرستارش مشکل دارد ممکن است نشانه اين باشد که حمايت عاطفي و راهنمايي مورد نيازش را از او دريافت نمي کند.
نظر---------------نظر.........نظر++++++++++
چگونه به کودک بیاموزیم معذرت خواهی بکند؟
بچه های خردسال وقتی عصبانی می شوند، ممکن است جیغ بزنند، به در و دیوار لگد بکوبند یا حتی با مشت به کسی که جلوی آنها ایستاده است، ضربه بزنند.
« من هیچ کاری انجام ندادم »، « تقصیر من نبود »، « زود باش عذرخواهی کن » و .... این جملات برای همه ما آشناست؛ جملاتی که بارها و بارها و در شرایط مختلف میان پدر و مادر و فرزندان شان رد و بدل می شود. ولی اگر شما هم چنین بحث هایی دارید و دائم باید برای معذرت خواهی کردن با کودکتان صحبت کنید، بهتر است بدانید گاهی ممکن است کودک با خواهر و برادرهایش، دوستان، معلم یا حتی والدینش دچار مشکل و اختلاف نظر شود.
بنابراین به یاد داشته باشید بچه ها کامل نیستند و به همین دلیل گاهی رفتارهای اشتباهی از خود نشان می دهند. پس رفتار اشتباه غیرطبیعی نیست ولی باید بیاموزند بموقع و بدرستی معذرت خواهی کنند.
در این شرایط باید برای کودک توضیح دهید با عذرخواهی کردن می تواند نشان دهد از کار نادرستش پشیمان شده است و می خواهد آن را جبران کند؛ البته او باید بداند حتی اگر کار اشتباهی را از قصد انجام نداده، باز هم باید معذرت خواهی کند و به بهانه این که کارش عمدی نبوده است، نباید این کار را نادیده بگیرد.
بعضی وقت ها بچه ها به دلیل عصبانیت این کار را انجام نمی دهند و می گویند چون خیلی عصبانی هستند، نمی خواهند معذرت خواهی کنند. اینجاست که پدر و مادر باید برایشان توضیح دهند عصبانی بودن طبیعی است و همه ما گاهی عصبانی می شویم، اما آنچه اهمیت دارد این است که بتوانیم این حالت را کنترل کنیم و آن را برای فردی که ما را عصبانی کرده است، توضیح دهیم.
بچه های خردسال وقتی عصبانی می شوند، ممکن است جیغ بزنند، به در و دیوار لگد بکوبند یا حتی با مشت به کسی که جلوی آنها ایستاده است، ضربه بزنند. اول از همه یادتان باشد بچه ها خیلی خوب و براحتی بزرگسالان نمی توانند خودشان را کنترل کنند و اصلا شاید این مهارت را هنوز نیاموخته باشند، بنابراین در سنین خردسالی زیاد به آنها سخت نگیرید و حتما برایشان شیوه برخورد صحیح را توضیح دهید. اما وقتی بچه ها بزرگ تر می شوند، کم کم می آموزند چطور با استفاده از لغات و کلمات احساسات خود را بروز دهند؛ البته گاهی ممکن است هنگام عصبانیت بلندتر صحبت کنند و از واژه هایی کمک بگیرند که مناسب نیست ولی باز هم والدین باید برایشان اهمیت معذرت خواهی کردن را توضیح بدهند و بگویند هیچ وقت نباید به دلیل عصبانیت، هر کاری دوست داشتند انجام دهند.
▪ معذرت خواهی کافی است؟ بدون شک معذرت خواهی کار خوبی است که باید به موقع و بدرستی انجام شود تا نتیجه دلخواه را ایجاد کند، ولی در شرایطی هم ممکن است برای جبران وضعیت پیش آمده کافی نباشد. گاهی برای این که همه چیز مانند قبل شود، باید قول بدهید مشکل را جبران کنید یا این که کار خوبی برای فردی که ناراحتش کرده اید، انجام دهید.
در هر صورت فراموش نکنید معذرت خواهی همیشه خوب است و باید به موقع انجام شود، ولی لزوما کافی نیست. بنابراین به بهانه این که کاری را از قصد انجام نداد ه اید یا این که عصبانی هستید و حالتان خوب نیست، این کار مهم را نادیده نگیرید.
۱۰ نکته برای بهترین برخورد با کودکان
«تنبیه بدنی چیزهای اشتباهی را به کودکان می آموزد.» با استفاده از نکات زیر می توانید بهترین نوع برخورد را آموزش ببینید.
1ـ زمانی که یک فرد بزرگسال، کودکی را کتک می زند، بچه احساس عجز و نا امیدی می کند. این احساسات باعث می شود که کودک افسرده و پرخاشگر شود.
به کودکان خود آموزش دهید که شما می خواهید که آنها چگونه عمل کنند. چون کودکان اغلب نمی دانند چه?کاری درست و چه کاری نادرست است. برای آموزش دادن به آنها صبور باشید.
۲ـ زدن یک کودک حل مشکل را به او نمی آموزد. فقط به او می آموزد که احساس بدی نسبت به خود داشته باشد و عزت نفس او پایین بیاید. عزت نفس پایین می تواند تا آخر عمر همراه کودک باشد. مراقب آنچه که می گویید باشید. معنی کلمات می تواند به اندازه کتک زدن، به آنها آسیب برساند.
بنابر این خونسرد باشید.
۳ـ تنبیه بدنی باعث می شود که بچه ها عصبانی و رنجیده خاطر شوند و احساس دشمنی کنند و بخواهند انتقام بگیرند.
پس با گفتگو به بچه هایتان بیاموزید که آنها اشتباه کرده اند. تا زمانی که آنها کوچک هستند، اطمینان حاصل کنید که آنها قوانین خانواده را می فهمند. این قوانین ایمنی، وقت خواب، وقت غذا خوردن و... است.
۴ـ تنبیه بدنی می تواند کودکان را درباره شناخت درست و غلط به اشتباه بیندازد.
به کودکان خود یاد بدهید که روش های غیر مضر برای بیان احساسات خود به کار گیرند. سپس احساسات آنها را بپذیرید و به آنها نشان دهید که می فهمید و مراقب هستید.
۵ـ وقتی شما کودک را تنبیه می کنید، به این معنا است که کار شما درست است و حق با شما است. این رفتار سبب می شود که کودک از بزرگسالش تقلید کند و در آینده هم به دیگران صدمه بزند.
۶ـ تنبیه بدنی به احساسات بچه ها آسیب می رساند، نمرات آنها در مدرسه افت پیدا می کند. همچنین یافتن دوستان در مدرسه برای آنها کار دشواری می شود.
به آنها توجه کنید، از کارهای خوب او ستایش کنید و اجازه بدهید کودک بداند که شما او را به خاطر وجودش دوست دارید.
۷ـ تنبیه و بدرفتاری فیزیکی با کودک به آنان آموزش می دهد که من بد هستم و باید حرکات بدم را تا جایی که می توانم ادامه دهم.
هنگامی که کودکتان بی ادبی می کند، زود عکس العمل نشان ندهید. به او مهلت دهید. این مسئله کودکتان را مدت کوتاهی از شما جدا می کند. او را روی صندلی، پله یا در اتاقش قرار دهید. سپس به او اجازه دهید هنگامی که توانست خود را کنترل کند، به شما بپیوندد. این به او آموزش می دهد که شما به خاطر رفتار خوب برنده شده اید.
۸ ـ تنبیه بدنی، هرگز رفتار درست را به کودک آموزش نخواهد داد.
او را نزنید. بچه ای که زیاد کتک می خورد، کنترل درونیش توسعه پیدا نمی کند. او به افراد دیگر نگاه می کند تا به او بگویند که راست و غلط چیست. همچنین آنها فکر خواهند کرد که من نباید خودسری کنم چون تنبیه خواهم شد. به جای این که بگوید من نباید بی ادبی کنم چون بی ادبی بد است.
۹ـ صدمه زدن فیزیکی در هر صورت باعث ترسیدن کودکان می شود.
خود را کنترل کنید. هیچ چیز بهتر از این نیست که والدین در مقابل بچه ای که خارج از کنترل است، آرام باشند. به کودکتان آموزش دهید که عصبانیت خود را کنترل کند و به خود اجازه ندهید که به او توهین کنید. چون با این کار، عصبانیت او را دوباره زنده می کنید. به خاطر داشته باشید شما بزرگسالید.
۱۰ـ بعضی اوقات والدینی که خیلی خسته یا آشفته هستند، همزمان باگریه بچه شان او را بالا و پایین می اندازند. کوری، صدمات مغزی یا حتی مرگ بچه، می تواند نتایج چنین عملی باشد.
در تربیت فرزندان تان، از دوستان یا مشاوران خوب کمک بخواهید. پیوستن به گروه های والدین و صحبت کردن با پدر و مادرهای با تجربه را مورد توجه قرار دهید. در مورد بچه ها و چگونگی تربیت یافتن آنها به طرق مختلف آموزش ببینید.
بزرگترین اشتباهات بچگانه بزرگترها
اگر بپرسید مهمترین وظیفه پدر و مادر در قبال فرزندان چیست، پاسخ بیشتر والدین احتمالا این است كه خوب تربیت شان كنند. چطور از دروغ گفتن کودکان جلوگیری کنیم
مادر: دختر 4 ساله من، سارا مدام دروغ مي گويد. هر کار اشتباهي که انجام مي دهد قبول نمي کند و آنرا مخفي مي کند و مي گويد من آنرا انجام نداده ام. چه طور مي توانيم با او رفتار کنيم؟
روشهای پند و اندرز به فرزندان
مدرسه براي افراد بيشماري تداعي کننده خاطرات خوب و زيبايي است که در هر سني يادآوري آن ها برايشان لحظات شيريني را مي سازد. آيا به عنوان والدين يک دانش آموز مي دانيد چگونه مي توانيد به فرندانتان در راه کسب علم و دانش بهتر و بيشتر کمک کنيد که در آينده خاطرات زيبا و خوبي از دوران مدرسه اش در ذهن داشته باشد. براي اينکه بتوانيد به بهترين حالت به فرزندتان کمک کنيد بايد کاري کنيد تا موفق باشند و براي اين کار با نکات کوچک مي توانيد موفقيت هاي بزرگي را براي آنها بسازيد. در اين مطلب تلاش شده تا آن پندهاي کوچک را به شما که نقش والدين دانش آموزان را برعهده داريد، يادآوري کرده تا فرزندانتان بتوانند در تحصيل خود موفقيت هاي بزرگي را به دست آورند. 1) نسبت به مدرسه برداشت مثبتي داشته باشيد: وقتي پدر مي گويد: «من هميشه به مدرسه علاقه مند بوده ام، مطالبي که در مدرسه ياد گرفته ام در فهميدن مسائل مربوط به زندگي و کارم کمک زيادي به من کردند»; غيرمستقيم به فرزندان خود کمک مي کند تا احساس مثبتي نسبت به مدرسه کسب کنند. زماني که مادر مي گويد: «بگذار مسائل و تکاليف درسي تو را ببينم، شايد در فهم سوالات بتوانم کمکت کنم.» چيزي بيش از کمک به کودک عرضه مي کند. او در حقيقت مي گويد: «اين مهم است که تو بايد خودت آن را انجام بدهي، ليکن من کمک خواهم کرد تا کاري را که بايد انجام دهي، خوب بفهمي.» من دیگه خجالت نمی کشم...
احسان کوچولو بعضی روزها با مامانش می رفت پارک اما وقتی می رسیدن اونجا از کنار مامانش تکون نمی خورد و نمی رفت با بچه ها بازی کنه. هر چه قدر هم که مامانش بهش می گفت پسرم برو با بچه ها بازی بکن فایده ای نداشت. احسان کوچولو روی یکی از دست هاش یه لک قهوه ای بزرگ بود، اون همیشه فکر می کرد که اگه بقیه بچه ها دستش رو ببینن مسخره اش می کنن بخاطر همین همیشه خجالت می کشید و دوست نداشت که با هم سن و سال های خودش بازی کنه. آیا می دانستید گریه نوزادان با لهجه مادریست؟
فکر میکنید از چه زمانی باید مراقب نحوه حرف زدنتان جلوی کودک دلبندتان باشید؟آیا باورتان میشود اگر بگوییم کودکان از همان دوران جنینی حرفهای شما را میشنوند و یاد میگیرند پس از همان زمان بارداری باید به حرفهایی که جلوی او میزنید دقت کنید!
عجیب است حتی گریه نوزادان با هم فرق دارد و هر کدام به زبان مادری خود گریه میکنند!محققان آلمانی میگویند کودکان از داخل رحم نکات ظریف لهجه و زبان مادری خود را یاد میگیرند.
این محققان با بررسی گریه 60 کودک سالم که در خانوادههای فرانسه زبان و آلمانی زبان به دنیا آمده بودند؛ متوجه شدند کودکان فرانسوی با تون صدایی زیاد شونده و آلمانیها با صدایی رو به پایین، گریه میکنند.
آنها احتمال میدهند که این حالت گریه کودکان و تقلید آنها از نحوه حرف زدن مادرانشان؛ نتیجه تلاش کودک برای ایجاد یک ارتباط نزدیک و حرف زدن با مادر است.
به نظر میرسد کودکان ازهمان دوران جنینی تحت تأثیر صدا و لحن زبان مادری خود قرار میگیرند.
البته پیش از این هم محققان متوجه شده بودند که جنین صداهایی از جهان بیرون را که در 3 ماه آخر بارداری شنیده به یاد میآورد و علاوه بر این تحقیقات قبلی نشان داده بود که نوزادان از 12 هفتگی قادرند حروف صداداری را در صحبتهای بزرگسالان، بفهمند وبا هم مطابقت دهند.
نظرات ..................... زمستان مطلب مطالب جالب وآموزنده 22بهمن نوزادی آرام لطیفه های بامزه طنز اصولی برای سرگرم کردن کودک! کودکان را به کتاب خواندن تشویق کنیم! برای اینکه فرزندتان رازخانوادگی را فاش نکند خود ارضایی در کودکان راهنمای خرید پستانک وشیشه شیر جوشاندن شیشه شیر برای نوزادان زنان شیرده ریحان ،زیره ورازیانه مصرف کنند نکات لازم برای شیردهی موفق نحوه شستن موهای نوزاد وقتی کودکتان مدام میگوید نه! دوستی مادران و پسران شعر کودکانه و حیووووونای رنگارنگ |
|